Haber

Türk hava sahası neden Ermeni uçaklarına yaklaştı? Türkiye neden hava sahasını kapattı?

Türk hava limanı Ermeni uçaklarına kapatıldı. Akabinde Türk hava limanının Ermeni uçaklarına neden kapatıldığı ve Türkiye’nin hava limanını neden kapattığı soruları sıklıkla araştırılmaktadır. Türk hava limanının Ermeni uçaklarına neden kapatıldığı ve Türkiye’nin neden hava alanını kapattığı soruları gündemde. Türk hava limanı neden Ermeni uçaklarına kapandı? Türkiye neden havalimanını kapattı? Detaylar burada…

TÜRK HAVAALANI NEDEN ERMENİ UÇAKLARINA YAKLAŞTI?

Osmanlı siyasi ve askeri liderleri ile Azerbaycanlı yetkililere yönelik suikastların faillerine adanan Ermenistan’da Nemesis Anıtı’nın açılışı nedeniyle Türk havalimanı Ermeni uçaklarına kapatıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, anıtın provokasyonuna “Bunu kabul etmem mümkün değil” diyerek tepki gösterdi. Hava sahamızı Ermeni uçaklarına kapattık” dedi.

Türkiye HAVAALANI NEDEN KAPALI?

1920’lerde Osmanlı siyasi ve askeri liderleri ile Azerbaycan siyasetçilerine yönelik suikastları içeren “Nemesis” adlı harekatın anıtı, 25 Nisan’da Ermenistan’ın başkenti Erivan’da açıldı.

Dışişleri Bakanlığı, söz konusu anıtın geçtiğimiz hafta açılışını şiddetle kınadı. Bakanlık, Ermenistan’ın başkenti Erivan’da açılan “Nemesis Anıtı” ile ilgili yazılı açıklama yaptı. “1920’lerin başında Osmanlı siyasi ve askeri liderlerine, dönemin Azerbaycanlı yetkililerine ve hatta bazı Osmanlı Ermeni vatandaşlarına yönelik suikastların faillerine adanan ‘Nemesis Anıtı’nın Erivan’da açılmasını şiddetle kınıyoruz. Menşei.” Açıklamada, bu utanç verici anıtın açılışının, 31 diplomat ve aile fertlerinin katledildiği menfur terör saldırılarına yol açan kanlı bir terör eyleminin yüceltilmesi olduğu vurgulandı.

Açıklamada, olayın Ermeni basınında sunuluş biçiminin, bazı zihinlerde tarihin çarpık yorumunun hâlâ devam ettiğini gösterdiğinin altı çizilerek, “Normalleşmenin ruhuyla bağdaşmayan bu tür provokatif adımlar atılıyor. Türkiye ile Ermenistan arasındaki sürecin bölgede kalıcı ve sürdürülebilir barış ve güvenliğe yol açması, istikrarın tesisi çabalarına hiçbir şekilde katkı sağlamayacak, aksine normalleşme sürecini olumsuz etkileyecektir.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Erivan’da ‘Nemesis Operasyonu’ anıtının inşa edilmesini şiddetle kınıyoruz.” söylendi. Açıklamada, anıtın Ermenistan’ın ilgili devlet kurumlarının izni ve onayı ile yapıldığı ve açılışta iktidar partisi yetkililerinin görev aldığı, bu durumun Ermenistan’ın terör politikası ve terör politikası propagandası yaptığı belirtildi. Tarih boyunca gerçekleştirilen hareketler.

22 ÜLKEDE 235’TEN FAZLA TERÖR FAALİYETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Nemesis terör operasyonunda Azerbaycan’ın eski başbakanları Fetali Han Hoyski ve Nesib Beyefendi Yusifbeyli, eski Meclis Başkanı Hasan Beyefendi Ağayev ve eski İçişleri Bakanı Behbut Khan Javanshir gibi isimlerin suikasta kurban gittiğini hatırlatan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Ermenistan’da terörün devlet politikası düzeyinde teşvik edilmesi, ASALA ve diğer Ermeni terör örgütlerinin 1970-1980 yılları arasında dünyanın 22 ülkesinde 235’ten fazla terör eylemi gerçekleştirdiği ve 24 Türk diplomatı öldürdüğü herkes tarafından bilinmektedir. Azerbaycan’a karşı otobüslerin ve sivillerin bombalanması da dahil olmak üzere yaklaşık 30 büyük çaplı terör eylemi teröristler tarafından hedef alındı.

Ermenistan’da devlet politikası düzeyinde teröre destek uluslararası toplum tarafından şiddetle kınanmalıdır. Bölgede barış ve huzurun sağlanması için Ermenistan’ın terör politikasına son vermesi gerekmektedir. Ermeni terörizminin, aşırılıkçılığının, saldırgan ayrılıkçılığının ve ırk ayrımcılığının tüm biçimleri ve tezahürleriyle hiçbir çifte standart olmaksızın kararlılıkla mücadele edilmelidir.

Ermenistan’ın bu tür adımları, bu ülkenin Azerbaycan ve Türkiye ile devam eden normalleşme müzakerelerine ilişkin öne sürdüğü “samimiyet” ve “iyi niyeti” ciddi şekilde sorgulamaktadır. Barışa giden yol, yanlışları ve yanlışları yüceltmekte değil, onları kabul etmekte yatar.”

gurpinar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu