Teknoloji

Samsung ve Habitat Derneği’nin düzenlediği “Yarını Çöz” programının kazananları belli oldu!

Samsung’un küresel ölçekte düzenlediği ve Türkiye’de Habitat Derneği iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen “Yarını Çöz” programında finale kaldı. Türkiye’nin farklı illerinden gençlerin ilgi gösterdiği yarışmanın son etabında kazananlar belli oldu. Yarışta Camellia Squad birinci, Aruna Group ikinci, ÇDS Group üçüncü oldu.

Öğrencileri toplumsal sorunları çözmeye teşvik ederek benzersiz bir öğrenme fırsatı sunan Samsung Electronics Türkiye ve Habitat Derneği iş birliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen “Yarına Çözüm” yarışmasında finale kaldık. Tasarım odaklı, yenilikçi ve yenilikçi düşünmeyi, yaratıcı problem çözmeyi ve grup çalışmasını teşvik eden programa bu yıl 164 takım başvurdu. Final aşamasına 10 takım kaldı. Gençlerin ‘İklim Krizi’ (Karbon Salınımını Azaltma), ‘Sürdürülebilir Atık Yönetimi’ (Geri Dönüşüm), ‘Yenilenebilir Enerji’ ve ‘Akıllı Şehir Uygulamaları’ alanlarındaki sorunları ve çözüm önerilerini anlattığı yarışmanın kazananları, uzman heyetleri de belirlendi.

Ecem Naz Yılmaz ve Ayşegül Çabuk’un Kamelya Ekibi, Karadeniz Bölgesi’ndeki çay fabrikası atıklarından elde edilen hemiselülozdan hidrojel üretildiği ve bu hidrojele tarçın yağı ile antibakteriyel özellik kazandırıldığı projeleriyle bu yıl yarışmada birinci oldu. Mustafa Akay, Ali Kerem Ergen, Arkad Divan Dinler, Yaren Lal ve Arda Kaplan’ın oluşturduğu Aruna Ekibi, sağlık çalışanlarını şırınga iğnesi kazalarından korumayı amaçlayan Enjektör İğneli Eritme/Çökme/Çökme Cihazı projesiyle ikinci oldu. Bengisu Doğanay’ın ÇDS Ekibi, Aras Başkan ve Kuzey Önder, çay sonrası çay atıklarının bertarafından başlayarak bu atıkları değerlendirerek yenilenebilir forma dönüştürmek amacıyla çay atıklarını kullanarak sunta ve yalıtım levhası üretme projesiyle üçüncü oldu. tüketim.

Ayrıca Prizmo Ekibi, hastalık, bitki örtüsü gibi verim düşürücü sorunlardan etkilenmeden, elverişsiz topraklarda ve uygun olmayan iklim koşullarında bitki yetiştirme imkanı sunan Akıllı Sera Otomasyonu projesiyle Özel Delegasyon Ödülü’ne layık görüldü. klasik tarım formüllerinde, otonom ve kapalı bir sistemde böceklerin ve yabani otların etkileri.

Etkilenen bölgelerde yaşayan öğrencilerin projeleri de Yarın için Çöz programına dahil edildi. Program kapsamında değişiklik yapılarak sarsıntıdan etkilenen öğrenciler sosyal pekiştirme sağlayan psikodrama atölyesi ile desteklendi. Ödül töreninde eser sahiplerine deprem bölgesinden plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

 

“Gençlere daha iyi bir gelecek yaratmak umuduyla üzerimize düşeni yapıyoruz”

Samsung Electronics Türkiye Taşınabilir İş Birimi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Azdemir, Solve For Tomorrow programı hakkında şunları söyledi: “Samsung olarak gençlere daha iyi bir gelecek yaratmak için üzerimize düşeni yapıyoruz. Dünyaya verdiğimiz bu sözü yerine getirmek adına hayata geçirdiğimiz Yarın İçin Çöz programının bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. Biliyoruz ki geleceği yeniden şekillendirecek olanlar yaratıcı düşünen, yenilikçi çözümler üreten ve teknolojiyi iyi kullanan gençler olacaktır. Bu vesileyle, programın yönetiminde bize destek olan ücretli iş ortağımız Habitat Derneği grubuna, tüm mentorlarımıza ve heyetimize teşekkür ederim.”

 

“Solve for Tomorrow önümüzdeki dönemde pek çok başarıya sahne olacak”

Habitat Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Sezai Ready, “Gençlerin dünyamızın sorunlarından olan iklim krizi, yenilenebilir enerji ve akıllı şehir uygulamaları konusunda teknolojik analizler üretmesi, Yarın İçin Çöz programının değerini bir kez daha ortaya koyuyor. . Bu anlamlı projede birlikte çalıştığımız Samsung Türkiye’ye teşekkür ederim. Toplumun ve dünyanın sorunlarına çözüm arayan gençleri desteklemek amacıyla yürüttüğümüz Yarın İçin Çözüm yarışmasının önümüzdeki dönemde birçok başarıya ve birbirinden değerli projelerin ortaya çıkacağına inancımız tamdır. Geleceği şekillendirmek için çabalayan tüm çocuklarımızı, zirveye çıkan kadrolarımızı yürekten kutluyorum.”

Türkiye’nin her ilinden gençlerin matematik, fen, teknoloji ve mühendislik (STEM) alanlarında yaratıcı projelerle başvurabilecekleri Yarın İçin Çöz programının yeni yatay geçiş başvuruları Eylül ayında başlayacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

arapgir-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu